Schermafbeelding 2015-10-22 om 17.46.34

VAKANTIEWEEK IN HET ROOSEVELTPAVILJOEN  (Doorn, Utrecht) Het Nieuw Hydepark maakt deel uit van de Protestantse Stichting Diaconaal Vakantiewerk. Deze door de Protestantse Kerk in Nederland gesubsidieerde stichting organiseert een aantal vakantieweken per jaar voor mensen met een lichamelijke beperking of kwetsbare gezondheid. Het huis is helemaal aangepast voor mensen met een beperking.

Een aantal mensen uit onze gemeente kan naar het Nieuw Hydepark voor een geheel verzorgde “Roosevelt vakantieweek”. Deze week (de Overijsselse week) wordt georganiseerd op initiatief van de diaconieën die deel uitmaken van het Diaconaal Streekverband Noordwest Overijssel.

Binnen de diaconie krijgen wij bericht om te inventariseren wie er meegaan en moet er per persoon een lijst ingevuld worden o.a. over de medicijnen die men gebruikt. De vakantiegangers worden door vrijwilligers gebracht en weer opgehaald. De wegbrengers moeten er rekening mee houden dat de deelnemers om 15.00 uur aanwezig zijn bij het Nieuw Hydepark. De mensen moeten de volgende zaterdag weer opgehaald worden om 09.30 uur, de ophalers moeten dus uiterlijk 09.15 uur aanwezig zijn. Informatie vragen, en opgave, kan via de Diaconie!

 

 

Het Diaconaal Streekverband in Noordwest Overijssel organiseert voor de (wijk)diaconieën van alle gemeenten in Overijssel die behoren tot de Protestantse Kerk in Nederland dit jaar weer de vakantieweek voor alleenstaanden met een lichamelijke beperking.

Deze week wordt gehouden  in Nieuw Hydepark, voorheen F.D. Roosevelthuis in Doorn.
Het “Rooseveltpaviljoen” staat op het schitterende landgoed Hydepark. De gasten kunnen heerlijk genieten van de groene omgeving en de rust. De wandelpaden zijn goed begaanbaar en toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De vakantieweek wordt mogelijk gemaakt door de ondersteuning van heel veel vrijwilligers. In het Roosevelthuis staat gastvrijheid en persoonlijke aandacht voorop.

Deze week is bestemd voor alleenstaanden met een lichamelijke handicap, ongeacht geloofsovertuiging,  die geen andere mogelijkheden hebben om op vakantie te gaan. Wel heeft de week een protestants christelijk karakter en tijdens de vakantieweek is ook altijd een predikant of geestelijk verzorger aanwezig.

Algemene informatie kunt u vinden op  www.nieuwhydepark.com

Voor vragen en/of opgave kunt u terecht bij Femmie Dolstra, Het Schild 18, 8341 RL  Steenwijkerwold. Telefoon 0521-589164

Mocht u als vrijwilliger graag mee willen dan kunt u ook contact opnemen met mevrouw Dolstra, of u kunt een email sturen naar:  bestuur.streekverband@gmail.com , dan brengen wij u in contact met de andere vrijwilligers.