Nu we blijkbaar verlost zijn van het Coronavirus en alle varianten die er waren, en nu we weer naar de kerk kunnen en weer mogen zingen, en alle maatregelen zijn vervallen, wordt het de hoogste tijd om een gemeenteavond te organiseren.

Dit willen wij doen op maandag 25 april, aanvang 19.30 uur in de kerk.

Voor de pauze heeft de diaconie spreker Appie Wijma uit Opende (Groningen) bereid gevonden om te vertellen over zijn minimacamping Polemonium en de voedseltuin ’t Tuuntje.

Na de pauze zullen de ouderlingen en de kerkrentmeesters ingaan op de actualiteiten binnen onze kerk.

 

Appie Wijma’s minimacamping Polemonium en voedseltuin ‘t Tuuntje

Vakantievieren. Voor de iets meer dan 1 miljoen mensen in Nederland die onder de armoedegrens leven is het onbetaalbaar. Onder hen vele duizenden kinderen die nog nooit op vakantie zijn geweest. Oud-kweker Appie Wijma (58) uit het Groningse Opende besloot dat dat anders moest. Voor het derde jaar op rij ontvangt hij gezinnen, die bijna niets hebben, op zijn camping. Ze mogen een week kamperen, gratis en voor niets. Met een team van vrijwilligers bezorgt Appie ze een onbezorgde week.

‘Minima-camping’, zo kennen de meeste mensen Appie’s initiatief. De naam die hij zelf aan deze plek geeft is ‘Polemonium’, een verwijzing naar de Jacobsladder waarlangs engelen op- en afklimmen. ‘Als je op de onderste tree van de maatschappelijke ladder staat kun je alleen nog maar omhoog’, licht Appie toe. Hij is een gelovig man maar laat zich niet in een hokje stoppen. ‘Iedereen is welkom, moslim of christen, gelovig, niet-gelovig. Ik probeer hier geen zieltjes te winnen.’

Daarnaast is er Stichting Tuuntje, Voedseltuin Westerkwartier, levert wekelijks groente en fruit aan de verschillende voedselbanken in de provincie Groningen. En volgens Wijma is dat juist nu ontzettend belangrijk. “Voedselbanken krijgen gezien de huidige situatie veel minder voedsel van de supermarkten dan normaal”, vertelt de inwoner van Opende. “Dat komt omdat de supermarkten veel minder etenswaren over hebben.

Hier een link naar het filmpje “Zonder poen ben je welkom bij Appie in Opende”

                         

https://www.youtube.com/watch?v=QRCJ5ERMey4