Vaartocht met de Groene Wensboot.

Maandag 20 augustus had de diaconie wederom een aantal mensen uitgenodigd voor een middag varen in natuurgebied Weerribben-Wieden. We gingen “op pad” met de “Groene Wens boot”, een speciaal voor dit gebied gemaakte overdekte boot, die ook toegankelijk is voor minder valide mensen (er is een tweetal liften aan boord.)
Na de start in Ossenzijl voeren we een stukje richting Kalenberg, maar voordien gingen we al door een handmatig geopende brug en vervolgden de vaart door het wijdse rietland achter Ossenzijl en Kalenberg. Uiteindelijk kwamen we in de vaart die ons richting Nederland bracht waar de vlag van de boot moest worden gestreken vanwege de zeer geringe doorvaart van de brug aldaar. Via de Roomsloot, en met zicht op Blokzijl in de verte kwamen we op het Giethoornse meer. Na een rondje op dit meer bracht  de reis ons via Muggenbeet, Wetering en Kalenberg uiteindelijk weer in Ossenzijl. Met een prima uitleg en verzorging van en door de schippers van de boot en de vrijwilligers van de diaconie kijken we terug op een leuke en gezellige middag!

Gespaarde postzegels en kaarten voor de Zending

Al jarenlang worden er in het hele land door vele vrijwilligers postzegels en kaarten ingezameld voor het zendingswerk van Kerk in Actie en de Gereformeerde Zendingsbond. De ingezamelde postzegels en kaarten worden uitgezocht en vervolgens op beurzen, maar ook via marktplaats verkocht. Vooropgesteld kan worden, dat alle postzegels en enveloppen met een postzegel van harte welkom zijn. Ook alle enkele ansichtkaarten zijn gewild. Hieronder staan echter enkele richtlijnen waarmee u rekening kunt houden voor een hogere opbrengst bij de verkoop van de postzegels en kaarten:

 1. Het belangrijkste is dat de kaarten zo onbeschadigd mogelijk zijn, zowel degene met als zonder postzegel.
 2. Vooral de oudere kaarten zijn gewild en daarom extra gewenst.
 3. Beschadigde kaarten leveren in de praktijk helaas weinig op.
 4. Bepaalde dubbele vouwkaarten leveren extra geld op, zoals (van):
 • Anton Pieck
 • Rien Poortvliet
 • Rie Kramer
 • Marjolein Bastin
 • Anne Geddes
 • Unicef
 • Removos (mond en voetschilders)
 • Hartjeskaarten ‘Voor het kind’ (met hartje achterop),
 • De Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij
 • Geboortekaartjes

Als u kaarten of postzegels heeft die u voor dit doel wilt doneren, dan kunt u ze in de bus doen die in het portaal van de kerk staat. Met vragen kunt u terecht bij de familie Dolstra, Het Schild 18, 8341 RL  in Steenwijkerwold. Telefoonnummer . 0521-589164, emailadres:  gh.dolstra@gmail.com .

 

De diaconie is ook deze zomer en in het najaar actief met diverse activiteiten.

-activiteiten voor ouderen (o.a. ouderenmorgen en “samen aan tafel”)

-Een andere vorm proberen voor de viering van het Heilig Avondmaal

-inzameling voor Dorcas

-inzameling voor de voedselbank

 

ELISABETHBODE

Postbus 484, 8440 AL Heerenveen Telefoonnummer 088-3263330

 

Ontvang 3  gratis proefnummers van de Elisabethbode!

 

‘Ik beveel de Elisabethbode van harte aan!’

 

Zoekt u een prettig leesbaar, opbouwend tijdschrift? Een blad met boeiende artikelen, herkenbare interviews, Bijbeluitleg en aandacht voor natuur en cultuur? Denk dan eens aan de Elisabethbode!

De Elisabethbode bestaat al 88 jaar, maar is sprankelend jong van hart, en richt zich op mensen vanaf circa vijftig jaar. Het is een pastoraal blad, waarin ook ruimte is voor ontspanning, humor en boeken. Met columns van onder meer ds. Hans van Ark, weerman Reinier van den Berg en Leger des Heils-medewerker Luc Tanja.

Wilt u de proef op de som nemen? Knipt u dan onderstaande bon uit en stuur deze voor 3 gratis proefnummers  naar Abonneeservice Postbus 484, 8440 AL Heerenveen. U kunt ook mailen naar abonneeservice@elisabethmagazine.nl of bellen met 088 3263330.

Zelf ben ik al een tijdje abonnee van de Elisabethbode, en ik beveel het blad van harte bij u aan. Als u wilt weten wat mijn ervaringen zijn, vraag gerust!